Cybersecurity (Video)

Voor een niet nader te noemen publieke omroep (al heeft u vast wel in de gaten welke ik bedoel na het zien van de stijl) heb ik een schoolopdracht gedaan met 3 groepsgenoten van de Hogeschool Utrecht.

Het ging om een project waarbij wij als CMD-ers de medewerkers van NPO voorlichting moesten geven over cybersecurity. Er waren drie groepjes, en ieder groepje kreeg 2 kernboodschappen van cybersecurity toegewezen. Voor ons waren dat Gevarenherkenning en Veilig omgaan met informatie.

Voor deze kernboodschappen maakten wij 4 uitingen, infographics, artikelen, podcasts en video’s. Ik heb hiervan één van de twee podcasts en beide video’s gemaakt, die u hieronder kunt zien. Het idee van de video’s was bij Gevarenherkenning dat ik een echte hacker zou spreken, en bij veilig omgaan met informatie dat ik een IT-medewerker van NPO. Helaas kon door Covid-19 dit niet doorgaan, en heb ik twee goede vrienden gevraagd die qua opleiding het dichts bij de twee eerdergenoemde mensen kwamen. Het resultaat ziet u hieronder.

Ik ben erg blij met het feit dat dit desalniettemin een plan B was dat in één week geproduceerd moest worden, het toch een semi-professioneel ogende video is geworden.


Video 1: Gevarenherkenning

Het enige wat ik niet zelf gemaakt heb zijn de animaties van de thema’s van de video’s, waarbij het icoontje groter wordt. De iconen zijn gemaakt door Roy van Nieuwenhuizen en de animatie komt van Luuk van Oostrom.


Video 2: Veilig omgaan met Informatie
Date: June 3, 2020